Servei de recollida de la matèria orgànica

El mes d’octubre de l’any 2005 Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA. va iniciar el servei de recollida de la matèria orgànica als municipis de La Llagosta i Llinars del Vallès. Aquest servei es va ampliar l’any 2006 als municipis de Campins, Fogars de Montclús, Montseny i Sant Antoni de Vilamajor. I al llarg de l’any 2007 al municipi de Montmeló.Actualment es realitza aquest servei als municipis ja esmentants i a L’Ametlla del Vallès, Cardedeu, Castellterçol, La Llagosta, Martorelles, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Quirze Safaja, Santa Maria de Martorelles, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

El reciclatge de la matèria orgànica és un dels objectius prioritaris del Pla de gestió comarcal dels residus municipals del Vallès Oriental. De l’1,3 kg d’escombraries que cada ciutadà del Vallès Oriental genera diàriament, la meitat són restes orgàniques. Si aquestes restes les llencem barrejades amb les altres deixalles, perdem la possibilitat de treure’n algun valor. En canvi, si ho separem correctament, podrem aconseguir un adob d’alta qualitat – el compost -, per utilitzar a l’hort o al jardí.

A més del buidatge, els treballs es complementen amb la neteja periòdica i el manteniment dels contenidors, així com el transport de la matèria orgànica recollida fins la planta de compostatge. Més concretament, els serveis a prestar són:

  • Buidatge i transport de la matèria orgànica
  • Neteja dels contenidors
  • Reubicació dels contenidors per criteris d’eficàcia i d’eficiència del servei
  • Reposició dels contenidors inservibles i col·locació de nous
  • Reubicació dels contenidors per necessitats públiques (obres o d’altres esdeveniments)
  • Atenció a les puntes d’abocaments per esdeveniments

Dades de recollida